preskoči na sadržaj

Obrtničko - industrijska škola u Imotskom

Login
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi

Dnevne novosti
Anketa (mala)
e-upisi su ispunili moja očekivanja
Zaštita osobnih podataka

Projekti

NET u školi

 

Projekt "Net u školi" je zamišljen kao niz aktivnosti usmjeren bržoj internetizaciji  škola, osiguranju besplatnog pristupa internetu za škole, nastavnike i učenike, te informatičkom obrazovanju nastavnika i učenika.

Ovaj je projekt zamišljen kao nastavak rada na  internetizaciji hrvatskog školstva koje je počelo  Ministarstva prosvjete i športa  a 2001. godine uključio se i T-Hrvatski Telekom. Pod nazivom "Net u školi" započeo je 2003.godine.

Cilj projekta jest unaprijediti proces učenja korištenjem interneta u nastavi i istraživanju učenika iz vlastitog doma te postaviti temelje novoj kulturi učenja koja se bazira na otvorenosti k novim spoznajama, novim medijima i tehnologijama. Svrha je projekta od samih početaka bila i osigurati mladima u Hrvatskoj uvjete za učenje kakve imaju njihovi vršnjaci u Europi i svijetu.

U sve hrvatske škole uveden je ISDN priključak, donirano je 1750 računala, omogućeno je svim školama 10 sati svakodnevnog besplatnog pristupa internetu tijekom cijele godine i darovano učenicima 100 milijuna minuta besplatnog pristupa internetu izvan škola tijekom cijele školske godine. Akcija je pokrenuta s ciljem  informatičkog obrazovanja nastavnika i učenika te stalnog i besplatnog pristupa informacijama koje internet nudi za sve učenike i nastavnike Hrvatske.

Projekt "Net u školi" se nastavlja kako bi mladima u Hrvatskoj omogućio da se u što većoj mjeri uključe u globalno informacijsko društvo te da im internet postane svakodnevno mjesto učenja, susreta i zabave.

100 milijuna besplatnih minuta

Učenicima osnovnih i srednjih škola je na raspolaganju 100 milijuna potpuno besplatnih minuta pristupa internetu za surfanje iz vlastitog doma kao poticaj boljem korištenju interneta u obrazovanju. Za učenike koji su korisnici MAXadsl usluge škole imaju na raspolaganju do 3 milijuna MAXadsl paketa prometa od po 256 MB koje im mogu podijeliti.

Svaka škola dobiva iznos besplatnih minuta, odnosno, paketa prometa razmjeran broju učenika, pa sukladno tome škole s većim brojem učenika primaju i veću donaciju.

Na ovim se stranicama mogu pronaći sve potrebne informacije i obrasci, kako za nastavnike za raspodjelu besplatnih minuta učenicima, tako i za djecu i roditelje za dobivanje i korištenje besplatnih minuta.

10 besplatnih sati za škole svaki dan

Svaka osnovna i srednja škola u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta "Net u školi" ima mogućnost da se putem ISDN priključka instaliranog na adresi škole svakog dana (i vikendom) spoji besplatno na internet deset punih sati.

Osim toga, osnovne škole imaju mogućnost raspodijeliti dobivene besplatne sate na svoje područne odjele s IDSN priključkom.

Za škole koje se nalaze na području dostupnosti T-Comove ADSL usluge omogućeno je korištenje VPN ADSL-a putem koje će se škole moći na internet spajati neprekidno, 24 sata, sedam dana u tjednu. Uključenjem VPN ADSL usluge, škola gubi pravo na donaciju 10 besplatnih sati interneta putem ISDN linije.

Besplatni web prostor i adrese e-pošte za škole

U sklopu projekta "Net u školi" nudi se školama na besplatno korištenje diskovni prostor za školske web stranice, koje je moguće iskoristiti za objavu vijesti iz škole,  predstavljanje djelatnika i učenika, prezentaciju školskih aktivnosti itd. Nadalje, svaka škola posjeduje  i jednu adresu e-pošte.

Detaljne informacije o projektu pronađite na stranici Net u školi i pišite na adresu netuskoli@t.ht.hr. Dodatak 1. -10 sati dnevno besplatnog pristupa internetu skolama.pdf
 Dodatak 2. - Raspodjela 100 milijuna minuta ucenicima za besplatno koristenje Interneta izvan skola..pdf
 Molba za raspodjelu besplatnih sati koristenja interneta unutar skole.pdf
 Obavijest skolama o dodjeli i koristenju 10 besplatnih sati pristupa Internetu.pdf
 Zahtjev za ADSL 09.08.pdf

preskoči na navigaciju