preskoči na sadržaj

Obrtničko - industrijska škola u Imotskom

Login
Raspored sati

Korisni linkovi

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa (mala)
e-upisi su ispunili moja očekivanja




Zaštita osobnih podataka

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 2. 2010.

Ukupno: 196965
Ovaj mjesec: 1279
Ovaj tjedan: 475
Danas: 7
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Otkrivamo kako su mladi imotski kuhari napravili čudo i ‘raspametili‘ svjetske kulinarske face, odali su nam svoje vrhunske recepte!
Autor: Pere Lončar, 29. 4. 2022.

Tko kaže da Imoćani samo znaju za janjca

 

Jeste li čuli vic o receptu “hobotnica na imotski način”? Ako niste, potražite ga negdje na internetu pa ćete se nasmijati do suza.

Mi ćemo vam samo spomenuti da je u sadržaju pripreme za hobotnicu jedan od glavnih sastojaka mlado pečeno janje s imotskog pobrđa.

Dakako da ćete odmah i komentirati kako Imoćani i nisu baš tako spretni u pripremi morskih delicija. No to je samo razmišljanje onih koji baš i nisu upućeni u spretnost kuhanja ljudi iz srca Dalmatinske zagore. A s ovom istinitom pričom može se to itekako potvrditi. To više što glavnu ulogu u njoj igraju mlade imotske kuharske nade.

Prije nekoliko dana u Supetru na otoku Braču, naime, završilo je veliko i priznato međunarodno kulinarsko natjecanje pod nazivom “Biser mora”. To je ujedno i najveće kulinarsko natjecanje u ovom dijelu Mediterana.


Na njemu su, osim hrvatskih gastrospecijalista iz Zagreba, Opatije, Splita, Sinja, Omiša, Osijeka, Varaždina, Trogira, sudjelovali i meštri od kužine iz Turske, Crne Gore, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije. Zasigurno bi ih bilo i još puno više iz mnogih zemalja Europe da nije krize oko Ukrajine.

Ono što je nama zanimljivo u ovoj priči svakako je činjenica što je na “Biseru mora” sudjelovalo i 36 strukovnih škola s oko 200 mladih kuhara. I, eto, u toj silnoj i kvalitetnoj skupini prijavili se i učenici Industrijsko-obrtničke škole, smjer kuhari, iz Imotskog.

Više možete pročitati na linku ispod:

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/hrana/ma-tko-kaze-da-imocani-samo-znaju-za-rasciku-i-janjca-otkrivamo-kako-su-mladi-imotski-kuhari-raspametili-svjetske-kulinarske-face-odali-su-nam-svoje-vrhunske-recepte-1187803





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju